25 oktober 2008

Pelle Politibil avskiltet.

Leste på VG-nett i dag at Pelle Politibil er avskiltet. Dette på grunn av at den ligner litt for mye på en ordentlig politibil. Et smil brer seg om munnen min.. Hvem kan, i 2008, se den veteranbobla og med hånden på hjertet tro at dette er en vanlig politibil? Bilen er drøyt 40 år. Riktignok har ikke Norge så altfor mye midler satt av til politiet, men en hver borger skjønner vel relativt fort at dette umulig kan være en offisiell politibil fra det norske politi..? Skulle man allikevel tro at dette er en politibil i drift, burde vel de store, hvite bokstavene "PELLE" på panseret, gi deg et hint om noe annet. Hvis man ser på fargevalget til Pelle også, så er de vel noe gamle i forhold til hvordan dagens politibiler ser ut. Det er en liten stund siden vi hadde svarte og hvite politibiler.

Nei, gi Pelle tilbake skiltene sine, bilen er en stor glede å møte for barn i alle aldre.

10 kommentarer:

Anonym sa...

jeg synes slike avgjørelser burde være opp til statens biltilsyn og ikke det enkeltes politidistrikt. Da ville vi fått et objektivt syn på saken og sannsynligvis ville den aldri ha nådd pressen.

en advarende pekefinger til politiet i agder som burde lese reglene litt bedre før de tar seg til rette.

HH Utlandet

Anonym sa...

Dette er jo ikke Pelle. Pelle bor i Bodø politihus og der står han godt nu på vinteren. Jeg synes André Mikkelsen kunne funnet et annet navn til sin lille "politibil" og ikke stjålet identiteten til den ekte Pelle. Men lykke til, og jeg håper du får skiltene tilbake.

Hilsen Boye

Anonym sa...

Politiet bør føle seg litt dom når det kommer i vg av alle ting, det kommer forsåvidt ikkje som noe sjokk at politiet ikkje har stort å gjør på om dagane når de må gå over til å bry seg om bagateller.

Har selv opplevd langt mer alvorligere sitvasjoner enn dette som purken har gitt seg en lang faen i.''


Hilsen en oppgitt Ålesunder

Limpy sa...

politiet e mongo.. kem fan som trur at politiet i 2008 kjøre ei bobla fra 1800 å brømangel.. d kan ikkje være grunn...

Anonym sa...

Politiet skyter seg selv i kneet ved å gjøre dette.
Det finnes ingen ting politiet kan gjøre med reklame eller pr-triks som kan måle seg med den positive effekten Pelle Politibil har på små, og større, barns syn på politiet.
Ved å gjøre dette utviser Politiet en så total mangel på gangsyn og ønske om å promotere sit yrke og funksjon, at det er tragisk.
Denne type handlinger burde vert straffbare etter en "kunnskapsløse idioter som samfunnet bør beskyttes fra" paragraf.

Hadde politiet hatt en anelse vett i skallen, burde bilen heller gis dispensasjon fra de mest rigide reglene så skiltene kunne beholdes, dersom den brukes i arbeid som fremmer et positivt syn på poltiet og dets arbeid blant barn og unge.

- Neste blir at hvite stasjonsvogner med små takstativ blir avskiltet fordi de ligner for mye på politibiler....

Nils.L.

Unknown sa...

.. eller at ekstralys i fronten eller i grillen blir forbudt fordi det vil ligne altfor mye på sivilpoliti..

Anonym sa...

Jeg mener at vi må tenke over det Boye sa. "Dette er jo ikke Pelle. Pelle bor i Bodø politihus". Kan hvem som helst lage seg en Pelle også er den fredet? Det er også mulig at det er flere grunner til at politiet avskiltet bilen. F.eks: tekniskstand. Og husk dette er ikke Pelle vi alle husker fra TV det er en KOPI!

God helg fra Thomas

Anonym sa...

til hh utlandet. Snakk om å være tulling. Biltilsynet objektiv. Finnes ikke en etat hvor det er så store forskjeller.
Nådd Pressen?? er du helt på styr. Denne saken skulle aldri vært i pressen. Bare tull. La politiet gjøre dette. Alle skal ikke ha mulighet til å skrive politi på sin egen bil. Dette er heller ikke den orginale. Kan det også være andre grunner til at den ble avskiltet?? prøv å tenke

For en tulling

Anonym sa...

til Ålesunder. Tror du alle sakene til politiet kommer i avisene og vg. Ta deg sammen. Det er kun de mest tåpelige, slik at sånne duster som deg skal få noe å si. Du mener alle burde få lov til å skrive politi på sin bil?

Snakk om å være kake

Anonym sa...

haha Nils L. Da skal jeg også få skrive politi på bilen min. Skjønner godt at denne ble tatt ut av veien. Dette er vel heller ikke den orginale pelle som jeg forstår. Kan det være andre tekniske årsaker også eller?