04 mars 2009

Muslimenes egne skoler..? Integreringspolitikk.?

Skal muslimene få egne skoler? Hva slags integreringspolitikk er dette? Er det ikke bedre å la de få gå i samme skole som alle andre, og heller ha større fokus på en religionsnøytralitet i opplæringen? Vil det ikke skape større skille mellom muslimer og andre religioner i Norge hvis de fikk egne skoler? Vil fremmedfrykten øke ved å la de holde seg alene, isolert fra andre?

Den norske skolen har tatt et steg i retning en religionsnøytral opplæring ved faget religion, livssyn og etikk (RLE). Dette er faget som tidligere het kristendom, religion og livssyn (KRL). Den er med på å sette alle de store religioner på lik linje, og undervise like mye om islam, jødedom, hinduisme, osv. som man underviser kristendom. Hvordan dette gjøres i praksis på den enkelte skole, vet jeg ikke, men lærebøkene legger i større grad til en bredere forståelse for alle religioner og ikke bare Norges hovedreligion.

I stedet for å lage egne skoler for en minoritet som muslimer, ønsker jeg heller at staten bruker pengene på å nøytralisere den norske skole, slik at alle kan gå på samme skole uten å føle at de får mer undervisning av hverken den ene eller den andre religionen. Dette vil skape større forståelse for alle religioner og minske fremmedfrykten for andre. . . . . . . . . . . . .

15 kommentarer:

Anonym sa...

helt enig med deg.

vekk med politi hijab og alt deres forbannet tull.

muslimske skoler NEJ nu stopper festen altså.

hva blir det neste.

at de krever og få muslimer i hvert stortingsparti for og opnå rettferdighet hos alle velgere.

norge er for nordmenn alle andre må tilpasse seg eller reise hjem.
lyder som om de har det mye bedre hjemme når alt kommer til alt med de krav de har til norske samfunn!!!!

Anonym sa...

Nå må det snart bli slutt på alt dette tullet om at Muslimer må få ditt og datt, de skal ikke få noen ting. Når de bor i Norge og liker seg her, så skal de rette seg etter samfunnet slik som det er. Det forundrer meg at de som tyter mest om alt som må gjøres for og oppfylle deres ønsker ER NORSKE!!!!
ER disse menneskene et etterslep fra NS under siste krig?

Anonym sa...

poenget til human-etisk forbund (HEF) er vel at så lenge det tillates private kristne skoler, så må det også tillates private muslimske skoler.

Det HEF nok vil frem til er at det skal bli en diskusjon om temaet og at resultatet blir at vi får en livssynsnøytral stat, og dermed også livssynsnøytrale skoler.

Førskolelærerstudent sa...

Akkurat som jeg skulle sagt det selv Lars- Thomas. Hvis man vil bekjempe alle de fordommene som eksisterer i vårt samfunn, så er ikke egne skoler for muslimer løsningen eller veien å gå. Fordommer bekjempes med økt kunnskap og respekt for hverandres ulikheter, og skal man få til dette må man jo omgås med dem som faktisk er ulik en selv, i dette tilfelle muslimene.

Hilsen en førskolelærerstudent.

Filosofius sa...

Kristin Mile påstår at debatten stigmatiserer muslimer. Javel, da vil jeg påstå at hun ikke har fulgt debattene på nett. hun har vel kun fulgt VG sine avis oppslag tenker jeg. Hvis un hadde fulgt med i VG-debatt så ville hun sett at svært mange av oss presiserer at det ikke er muslimer som "skremmer" men de radikale Islamistene og deres forsøk på å få til endringer i vårt samfunn som kun er for de radikale. Hijab er et perfekt eksempel. Hun har enda ikke forstått at dette er et politisk plagg like så mye (kanskje mer) enn et religiøst. Uansett så er behovet for et nøytralt politi svært viktig, nettopp for å unngå diskriminering fra offentlige tjenestemenn. Skjønner ikke helt agendaen til kristin her. Kanskje nonym over har rett i at hun har et ønske om å få innført et prinsipp om null religiøse skoler??
Når det gjelder dette forsøket på å få en muslimsk skole så var da hensikten å slippe å¨sende barna sine til "hjernevask" og bønneskoler i pakistan. Dette er skoler som er milevis unna å følge norsk læreplan. Så det var et veldig usaklig krav uansett. Er enig i at muslimene burde ha same rett som andre religiøse grupper, men da får de innrette seg etter samme regler og lover som alle andre. Dette bør gjelde skoler, såvel som hodeplagg osv.
Kristin mile, hvis du leser dette så gjør deg selv en tjeneste og les debatter på nett. Du vil se at det er svært mange delte syn, men en felles konklusjon kan man trekke ut av alt og det er at regjeringen ikke er i takt med folket og at de som generaliserer mest faktisk er venstreradikale og da regjeringen selv. De taler Islamistenes sak istedenfor å lytte mer til integrerte moderate muslimer. Det er hovedproblemet med dagens offentlige debatt. Ikke gjør deg selv til nok en nyttig idiot for de sneversynte venstreradikale.

Anonym sa...

Helt enig med deg .
Er igrunn helt enig med Prime Minister Kevin Rudd i Australia som sier det slik:

Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on
Wednesday to get out of Australia , as the government targeted
radicals in a bid to head off potential terror attacks..


Separately, Rudd angered some Australian Muslims on Wednesday by
saying he supported spy agencies monitoring the nation's mosques.
Quote:

'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am
tired of this nation worrying about whether we are offending some
individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we
have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
'

'This culture has been developed over two centuries of struggles,
trials and victories by millions of men and women who have sought
freedom'

'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese,
Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to
become part of our society . Learn the language!'

'Most Australians believe in God. This is not some Christian, right
wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on
Christian principles, founded this nation, and this is clearly
documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of
our schools. If God offends you, then I suggest you consider another
part of the world as your new home, because God is part of our
culture.'

'We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is
that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with
us.'

'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow
you every opportunity to enjoy all this. But once you are done
complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our
Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take
advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO
LEAVE'.'

Anonym sa...

Rart at det finnes jødiske BARNEHAGER her i landet, og det er jo helt i orden. Men når en snakker om muslimsk skole, så blir alt blåst opp i media, og folk sier at barn skal selv velge hva de vil tro på...

Og forresten så finnes det muslimske skoler på helgene, og det har det vært i mange mange år nå :)

Anonym sa...

Har et ord: TRAGISK!

Anonym sa...

Nå er jeg ikke akkurat overbegeistret for idéen om muslimske skoler i Norge (eller vesten i det hele tatt). Men jeg kan se visse fordeler ved å opprette slike. Norske muslimer selv har nevnt at foreldre som sender barna til hjemlandet for hindre at de skal bli for vestlige vil kanskje sende barna på norske muslimske skoler i stedet. En viktigere ting mener jeg er at på norske muslimske skoler kan staten kontrollere hva slags islam som prekes. Jeg mistenker at muslimer som ønsker å sende unga på muslimske skoler støtter en ortodoks form for islam nær den som prekes av Wahhabister. En statlig støttet muslimsk skole vil kunne være med på å skape en vestlig fortolkning av islam nær kristnes fortolkning av Bibelen.

Anonym sa...

Det morsomme er at folk er imot islamske krav og samtidig stemmer for partier som vil gjøre at muslimer vil komme i flertall i Norge før det er gått 90 år!

Muslimske skoler? He he, de har jo flere offentlige skoler i Oslo hvor det allerede er muslimsk flertall blant elever og foreldre.

Protester betyr ingenting, det eneste som betyr noe er hvordan folk stemmer ved valgene

Anonym sa...

Til Anonym mars 04, 2009 9:53 AM:

Ta fra dem barnetrygden og andre støtteordninger dersom dem sender ungene ut av Norge, da tenker jeg nok de hadde beholdt ungene her.

Men nå er det slik at den rødgrønne flertallsregjeringen betaler for 118 madrassas i pakistan UTEN betingelser, våre skattepenger går til drift av ekstreme islamske "skoler" i Pakistan!!!

Snart er det valg, da må vi stemme etter det som ser ut for å bli den viktigste saken siden unionsoppløsningen

Anonym sa...

Problemet her er jo at man gjør forskjell. Å ikke ha muslimske skoler er greit nok, men da blir det feil når det samme partiet som stemmer nei for muslimer stemmer ja for kristne skoler.

De fleste muslimene vil av en rekke grunner nok fortsette å bruke den offentlige skolen uansett.

Anonym sa...

Hva slags fest er det dere preiker om? Det er snakk om muslimske skoler, hva kan det skada dere nordmenn? Vi flykta ikke fra vårt land for å få kristen crap i hodet, vi kom hit fordi vi tenkte Norge var en utvei, et sted der man har ytringsfrihet. Det er snakk om hijab med uniform. Er det ikke bra at muslimske kvinner jobber og er mer selvstendige? I stedet for å ligge hjemme som sofagriser og drikke seg dritings? Så spør de om kun en ting og det er å få lov til å gå med hijab på jobb?...Rart ass. Det heter ikke å spørre om for mye, det heter at dere nordmenn og norge skal stå for ytringsfrihet.

Anonym sa...

Mye vil ha mer. Som en inder sa til meg en gang: "Ikke gi en muslim en lillefinger, da tar h*n hele hånda."

Anonym sa...

Vi har siden lenge før vikingtiden vært en del av det Europeisk kulturfellesskap på godt og vondt. Det har heldigvis med noen avbrudd hele tiden gått fremover i riktig retning mht til humanistiske verdier. Hvorfor noen nå mener at vi skal skal slippe til barbariet(les:sharia)er meg en gåte. Hva er det disse menneskene ikke forstår av det som foregår rett under nesen på oss? Undertrykkelse i form av tvangsgifte med søskenbarn(snikinvandring), kjønns-lemlestelse, egne skoler(med hjernevask(der vantro(les:vi ikke er verd mer enn hundebæsj))og ellers generelle krav om at det norske samfunnet skal endre seg etter deres ønsker i ett og alt! Desverre bestreber altfor mange "nye landsmenn" seg på å fjerne seg fra oss istedenfor å komme vår kultur og våre verdier i møte. Dette er det heldigvis flertallet av det norske folk nå forstår og gir signaler om å få stoppe før det er for sent!!