22 februar 2009

Tullete poenggiving

Gårsdagens Melodi Grand Prix var en seier for Alexander Rybakk fra første stund. I hver stemmerunde, gikk den unge herremannen ut med flest poeng. Det jeg synes virker litt tullete, er den uendelige store poengsummene de får. Hvorfor gis det nærmere 400.000 stemmer på én person? Hva er poenget med slike poengsummer? Hvor er det blitt av de gode, gamle poengsummene 12, 10, 8, 7 osv..? Alexander Rybakk ville fortsatt vunnet soleklart, men det ville jo blitt mer spennende helt til slutt, der ingenting helt hadde vært avgjort før siste avstemming. Slik det var i går, ledet jo "Fairytale" med oqver 100.000 stemmer ganske tidlig i avstemminga. Da mister man litt av spenningen.. Når han da vant med over 600.000 poeng, ble alt helt latterlig..

Jeg synes de bør gå tilbake til den opprinnelige poenggivingen, eller kline til skikkelig neste år.. Hvorfor stoppe ved noen hundretusen, når det finnes større tall? Kanskje neste års poenggiving vil være omtrent slik: "Alexander Stenerud 3790, Tone Damli Aaberge 6630, Publiners 5563, Rybak, 421 fantasillioner poeng"..

. . . . . . . . . .

9 kommentarer:

Anonym sa...

Poengsummen var jo antall stemmer de fikk. Det var slettes ikke tullete spør du meg. Det var rett å slett sannheten!

Anonym sa...

Hvis du kan litt matte, kan du bare dele stemmene på det tallet du vil, så kan du ende opp med at han vant med 100 eller 200 stemmer feks, om du føler marginen ville vært mindre da.

Jeg synes det blir mer interessant når vi får vite faktiske antall stemmer. Ekte demokrati, en stemme teller like mye som en annen (uansett...)

Anonym sa...

Det hadde jo vært mer tullete om en som fikk 120 000 stemmer skulle fått 12 poeng og en som fikk 20 000 stemmer får 10 poeng. Dersom det hadde vært noen fylker hvor det var helt gjevnt, kunne man jo endt opp med at den som fikk flest stemmer ikke vant.

Anonym sa...

Poengsummen de fikk var SMS stemmer fra oss som er ihugga MGP fan`s, er nok mange kontantkort som er tomme i dag.

Anonym sa...

Helt enig med alle som har kommentert. Da de begynte å dele ut stemmene fra byene ble jeg livredd for at de ikke skulle gjøre slik som de alltid har gjort, altså telle opp hver stemme. Men det kom jo etterhvert:) Helt klart mest rettferdig. Og jeg bare ELSKER han MGP-mannen som var med i Kvitt eller Dobbelt som fikk lese opp stemmer!

Unknown sa...

Totalt klar over at det er antall stemmer som er gitt som vises, men for spenningens skyld, burde det vært gitt 12 poeng osv.. Dette var vel tidenes minst spennende norske mgp-finale.. Rybakk ville jo vunnet uansett hvordan poengene hadde blitt gitt, det ville bare gitt mer spenning..

Kunne gjerne vist antall stemmer i tillegg, for eksempel "Rybakk 12 poeng (378.934 stemmer)". Tror det er mulig å gjøre finalene mer spennende, så vidt jeg vet har ikke den internasjonale finalen vurdert å benytte samme poengdeling..

Anonym sa...

Det var veldig bra at vi for én gangs skyld fikk se antallet stemmer. Det har ofte vært diskusjoner om plasseingene er korrekte eller om det er arrangert.
Alexander vant veldig fortjent; fordi mange sendte stemmer så tommelen gikk varm.

Unknown sa...

Det som er mer tullete, er hvordan lokalpatriotismen slår ut i stemmegivningen. Når skal folk bli voksne nok til å velge den (de) beste låten(e), ikke den som representerer deres distrikt eller landsdel? OK, i år var Alexander R så overlegen at han vant over alt, men hvorfor kom Publiners overhodet til gullfinalen, på beskostning av soleklare Velvet Inc.? Og hvorfor ble de nummer to i gullfinalen i Nord-Norge? Kun fordi de er fra Nord-Norge (riktignok omtrent så langt sør i landsdelen som man kan kome)! Helt latterlig. Stem på beste låt, drit i hvor den kommer fra - ferdig med det!!!

Unknown sa...

The Publiners er vel årets største rip-off band.. Tror de har hørt LITT for mye på Månemannen av Vamp, og prøvd det de kan å lage en kopi uten at det er en helt eksakt kopi.. Skjønner heller ikke hvorfor de kom videre.. Lykkelig over at de kom sist i den siste finalen da..